Claudi Alsina, Pelegrí Viader i Maria Antònia Canals col•laboren amb el Més per Menys
La màxima d’en Claudi Alsina és “fer menys per fer més”. És un professor de matemàtiques atípic, el fet d’ocupar la càtedra a l’Universitat Politécnica de Catalunya, o d’ostentar el premi Vicens Vives, el màxim guardó que atorga la Generalitat a l’àmbit universitari, no l’impedeix participar en conferències i jornades per parlar de la seva gran passió: les matemàtiques.
En Claudi és un escriptor prolífic que ha escrit més d’un centenar d’articles científics, molts d’ells sobre la seva especialitat, les equacions funcionals, però a la vegada trobem llibres d’educació matemàtica o contes per a nens amb caràcter didàctic amb títols tan inversemblants com la “La matemática hermosa se enseña con el corazón” o “Els matemàtics no som gent seriosa”.
VERBALIA Y MATEMATICALIA (article publicat al portal Matematicalia)
“NO DEBEMOS SALIR NUNCA SIN LLEVAR LAS MATEMÁTICAS ENCIMA” (entrevistat al portal Innova )
Pelegrí Viader és Catedràtic de Matemàtica Aplicada a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i doctor en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat director de l'Escola d'Empresarials de la UPF entre els anys 1999 i 2002 i actualment és Vicerrector de la Comunitat Universitaria de la UPF.
La seva recerca se centra en el camp de la teoria dels nombres i la història de les matemàtiques. Dedica molt de temps a la difusió i promoció de les Matemàtiques a Catalunya, abans des de la Societat Catalana de Matemàtiques i ara presidint el tribunal de l'Olimpíada Matemàtica a Catalunya.
BIOGRAFIA DE PIERRE DE FERMAT (article)
Maria Antònia Canals és mestra i llicenciada en Ciències Exactes. El 1962 fundà l'escola Ton i Guida al barri del Verdum de Barcelona.
Ha treballat en la formació de mestres a la Universitat Autònoma de Barcelona i a les universitats de Vic i de Girona. És autora de nombroses publicacions sobre l'ensenyament de les matemàtiques.
Ha rebut la Medalla al Mèrit en el Treball el 1986, el Premi Mestres 68 el 1994, la Insígnia d'or de la Universitat de Vic, el Premi Jaume Vicens Vives a la qualitat de la docència universitària, l'any 2001 i la Creu de Sant Jordi el 2006.
“NO SERÍA DIFÍCIL ENSEÑAR MATEMÁTICAS SI LOS MAESTROS DISFRUTARAN CON ELLO” (Diari El Comercio)
|